Norberg - låt dig överraskas
Exempelbild

Sonja Eriksson blir ny HR-chef i Norberg

Sonja Eriksson blir Norbergs kommuns nya HR-chef Nu är rekryteringen av kommunens nya chef klar.

Sonja Eriksson blir ny HR-chef i Norbergs kommun. Sonja tillträder sin tjänst under maj månad och kommer närmast från Nordea, den största finanskoncernen i Norden, där hon varit kontorschef vid olika enheter, senast i Borlänge och Ludvika.
Sonja har under lång tid arbetat som ledare inom en sektor som varit under stora omställningar via utveckling av digitala tjänster. Digitaliseringen har inte enbart berört bankens kunder utan även dess medarbetare, en erfarenhet som är värdefull för Norbergs kommun som utvecklar allt flera digitala tjänster för ökad service, säger kommunchef Hannu Högberg.
– Rekryteringsgrupperna var överens om att Sonjas kompetens och personliga egenskaper gör att hon blir en mycket god ersättare för vår nuvarande chef Anita Karlsson som till sommaren går i pension säger kommunalrådet Johanna Odö.
Sonjas Erikssons uppdrag i Norbergs kommun är en kombination av strategiskt- och operativt HR-arbete med kommunens 500 medarbetare. Viktiga uppdrag kommer att vara att arbeta med kompetensförsörjning samt ledarstöd.
– Det är med stor glädje jag tar mig an detta uppdrag. Min ambition är att bidra med positiv energi och inspiration så att vi tillsammans kan fortsätta bygga Norbergs kommun till en attraktiv arbetsgivare och att än fler väljer att bo och verka här, säger Sonja Eriksson.