Huvudmeny

Norberg - låt dig överraskas

Höstens första näringslivsfrukost

Hösten är här och det var dags att samlas till säsongens första näringslivsfrukost i Frida Hansdotter Arena. Förutom en god frukost pratades det om den nyöppnade Kärrgruveparken, padel och om tidningens framtid.

Månadens samarbetspartner Fagersta-Posten var först att ta plats i Morgonsoffan. Fagersta-Postens nytillträdde chefredaktör Julia Engström berättar om tidningen och om hur hon ser på tidningsbranschens framtid. Hon vill bland annat att den lokala bevakning av sport ska bli bättre.

– Det är tufft inom tidningsbranschen just nu, säger Julia Engström, chefredaktör på Fagersta-Posten.

Fagersta-Posten uppdateras dagligen på fagerstaposten.se och papperstidningen kommer ut tre gånger i veckan. Det har varit en utveckling i branschen de senaste tio åren och allt fler nyheter publiceras digitalt. Men papperstidningen verkar inte vara på väg att försvinna än trots den digitala utvecklingen.

– Papperstidningen är superviktig för både oss och för våra läsare, säger Julia.

Som läsare kan man bland annat tipsa Fagersta-Posten om nyheter eller händelser som sker lokalt.

Peter Widberg är ny ägare till Kärrgruveparken. Det var förra hösten som han bestämde sig för att investera i den anrika parken. Till vardags är han bland annat fritidspolitiker och sitter med i Demokrati- och samhällsutvecklingsutskottet.

– Kärrgruveparken är min hobby, säger Peter Widberg, ägare av Kärrgruveparken.

Det började med att Peter bjöd in Mustangklubben till en träff i Kärrgruveparken. Sedan anordnade han en after work någon vecka efter det. Vid första tillfället kom det runt 50 personer för att äta och dricka gott. Veckan efter ringlade kön sig lång utanför när 150-200 personer ville se vad parken hade att erbjuda.

– Vi fick åka och hämta fler stolar, säger Peter.

Ett minst sagt lyckat event som han hoppas ska hålla i sig till nästa säsong. Under hösten kommer Peter att renovera parken och tills nästa sommar hoppas han att fler ska ta chansen och uppleva Norbergs gamla folkets park. Han berättar att han själv har många minnen från Kärrgruveparken.

– Jag bodde precis utanför staketet när jag var liten, säger Peter.

Vi säger varmt välkomna till Kärrgruveparken sommaren 2020!

Hasse Johansson från PR & Media var näst på tur i soffan. PR & Media Leasing Sverige AB är ett mäss- och eventföretag som anordnar mässor inom bland annat boende, trädgård, jakt och fiske. Den 28-29 september kommer han att anordna Södra Dalarnas jakt- fiske- och friluftsmässa i Smedjebacken.

Pia Carlsson, bibliotekspedagog på biblioteket pratar om hur viktigt det är med läsfrämjandet och att tidigt börja läsa högt för sina barn. Enligt en studie skiljer det sig väldigt mycket i vad en 17-årings ordförråd innehåller, beroende på om personen haft mycket högläsning eller inte. Detta illustrerar Pia med legoklossarna.

Hon vill även att företag och föreningar ska hjälpa till och bidra så att alla barn mellan 0 och 16 år i Norbergs kommun ska få en bok. Hör av er till biblioteket om ni vill veta mer!

Norberg har sedan i somras en alldeles ny padelbana. Padelbanan finns utanför Frida Hansdotter Arena och det finns möjlighet att boka banan och hyra racket. Ungdomar under 16 år kan man låna gratis.

Padel är en sport där man oftast spelar två par mot varandra. Det liknar tennis men det finns vissa speciella regler. I en serve måste du exempelvis slå underifrån och om bollen slår i marken eller i någon av väggarna är den fortfarande i spel. Banan är nämligen byggd med väggar och skiljer sig där från bland annat tennisen. Sporten är idag väldigt stor i både Spanien och Argentina.

Padelbanan skulle ha haft en invigning den 1 september men fick ställas in på grund av det dåliga vädret. Till våren 2020 kommer den istället att firas in med en ordentlig invigning.

Vi hoppas kunna ha den öppen hela september i alla fall. Sedan får vi se med vädret, säger Jimmy Johansson från Norbergs padel.

Boka in din padelmatchlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nästa gång håller Morgonsoffan till i Fagersta på Brukshotellet. Varmt välkomna dit den 3 oktober!