Huvudmeny

Norberg - låt dig överraskas

Norberg klättrar 66 placeringar i skolranking

Varje år gör Lärarförbundet en undersökning och utser årets Bästa skolkommun. I år hamnar Norberg på plats 189 av landets 290 kommuner. En förbättring med 66 placeringar jämfört med 2018.

Lärartätheten och att det finns resurser till undervisningen är två kategorier där Norbergs kommun hamnar högt upp i årets ranking. Även i kategorin antalet elever som är godkända i alla ämnen. Det kriteriet består av en jämförelse mellan andel elever som i årskurs 9 är godkända i alla ämnen och förväntad andel elever med godkänt i alla ämnen. Lärarförbundet ställer även frågor till de lokala fackliga organisationerna som finns i kommunen för att se hur samverkan ser ut mellan just det lokala facket och kommunen. Även här hamnar Norberg på en bra placering i årets ranking.

Det är främst i kategorierna fullföljd gymnasieutbildning och lärarlöner som Norbergs kommun rankas lägre.

I årets skolranking placerar sig Norbergs kommun på plats 4 av Västmanlands 10 kommuner och gör alltså en förbättring med hela 66 placeringar jämfört med förra årets ranking.

Lärarförbundet gör varje år en undersökning för att se hur kommunerna satsar på förskola, fritidshem, grundskola och gymnasieskola och utser en kommun som Bästa skolkommun.

Se hela resultatet för Norbergs kommun på Lärarförbundets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster