Huvudmeny

Norberg - låt dig överraskas

Pressmeddelande Ny kommunchef

Norbergs kommun tecknade idag, den 14 maj avtal med Christian Foster som ny kommunchef för Norbergs kommun.

Christian har en lång och bred erfarenhet av utvecklingsarbete inom offentlig verksamhet på både kommunal och regional nivå. Han har arbetat som socialchef i Sundbyberg, och chef för arbetsmarknads- och flyktingfrågor på Länsstyrelsen i Stockholm med ansvar för flera nationella frågor. Han kommer närmast från en tjänst som förbundsdirektör för kommunalförbundet Sjukvård- och omsorg i Norrtälje.

Christian är uppvuxen i Uppsala och Brighton och bor numera i Stockholm med sin familj som planerar en flytt närmare Norberg när så blir möjligt.

- Det känns verkligen spännande och stimulerande att axla uppdraget som Norbergs kommunchef i just detta skede. Alla kommuner i Sverige står inför stora utmaningar de närmaste åren. Norberg sticker ut med sitt kulturarv och självklara plats i både modern och klassisk historia. Jag har förstås också lockats av att få arbeta tillsammans med de duktiga medarbetarna, starka politiken och den välskötta ekonomin. Det är nu viktigt att vi fortsätter vårt strategiska utvecklingsarbete tillsammans med näringsliv och föreningsliv för att stärka det öppna och tillgängliga Norberg där mångfald är en självklar drivkraft.

- Norbergs kommun är mycket nöjd med rekryteringen och tillsammans kommer vi fortsätta kommunens arbete med att stärka kvalitén och utveckla kommunen mot framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Johanna Odö.

Christian tillträder tjänsten som kommunchef den 28 maj.

Hälsningar Johanna Odö (S)