Huvudmeny

Norberg - låt dig överraskas
Exempelbild

Från och med måndag öppnar idrottsanläggningarna för barn födda 2005 och senare

Norbergs kommun kommer, efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, att öppna upp idrottsanläggningar från och med måndag, den 1:a februari. Detta efter regeringens justerande undantag från och med den 21 januari om att barn födda 2005 eller senare kommer att tillåtas träna.

Öppnande gäller alltså denna ålderskategori. I första hand så rekommenderas utomhusträning om det är möjligt. Enskilda tävlingar kommer fortsättningsvis inte att tillåtas.

Föreningar som utövar idrott och aktiviteter i kommunens lokaler har ansvaret att verksamhet kan bedrivas på ett smittskyddssäkert sätt. Fortsättningsvis uppmanas alla att hålla avstånd och byta om hemma. Omklädningsrum kommer att hållas stängda. En checklista över krav på verksamheten samt maxantal finns uppsatt i lokalerna.

För personer födda 2004 och tidigare uppmanas att röra på sig men ska i möjligaste mån undvika organiserad verksamhet och i grupp. Smittskyddsläget är fortsatt allvarligt och viktigt att se till syftet och beslutet kan snabbt ändras beroende på rådande situation. Norbergs kommun sänder fortlöpande ut information till föreningslivet om gällande regler och rekommendationer. Vi uppmanar också att höra av er vid frågor. Tillsammans kan vi uppnå långsiktighet i beslut om vi alla hjälps åt och tar ansvar. Vi måste alla hjälpas åt att minska smittan och värna om vården.

För mer information och bokning:

Tobias Back, 0223-290 10

Katarina Hobro, 0223-291 27

Carina Sörhammar, 0223-291 97