Huvudmeny

Norberg - låt dig överraskas

Skicka faktura

Här kan ni som levererat varor eller tjänster till Norbergs kommun hitta information för att kunna skicka faktura till oss.

Lag om krav på e-faktura

Från den 1 april 2019 ska ni som leverantör till Norbergs kommun skicka oss en e-faktura. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med e-faktura. Inköp som görs av oss, Norbergs kommun, ska därför faktureras med en e-faktura. Kom även ihåg att ange vår referens i fakturan som ni hittar längre ner.

Ni som e-fakturerar redan idag

Norbergs kommun tar emot e-faktura i följande format: Svefaktura 1.0. Vårt parts-id är organisationsnummer 2120002702. Vår VAN-operatör är OpusCapita (före detta Itella).

Vi tar även emot e-fakturor via nätverket Peppol i formatet PEPPOL BIS Billing 3. Fram till och med den 31 mars 2021 kan vi också ta emot fakturor i formatet Svefaktura 1 via Peppol, därefter upphör Svefaktura som format i Peppol eftersom det inte längre är ett rekommenderat format för offentliga aktörer och dess leverantörer. För dig som vill kunna skicka Svefaktura 1 till oss även efter den 31 mars 2021 hänvisar vi till att skicka fakturorna via er VAN-operatör.

Norbergs kommuns PEPPOL-ID är 0007:2120002072.

Kontakta oss via e-post för frågor kring anslutning: fakturor@fagersta.se

Ni som inte e-fakturerar idag

Om ni inte kan skapa e-fakturor:
Använd vår fakturaportal via OpusCapita för att överföra informationen från pappersfakturan till oss elektroniskt. Det gör du genom vår fakturaportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi kan även ta emot fakturor via nätverket PEPPOL. Norbergs kommuns PEPPOL-ID är 0007:2120002072. De format som Norbergs kommun kan ta emot i PEPPOL nätverket är SVE-faktura 1.0

Fakturareferenser

För att fakturan ska kunna styras till rätt mottagare i kommunen är det viktigt att alla fakturor förses med ett fyrsiffrigt referensnummer och namn på beställaren. Referensnumret ska inte anges i adressen utan i ett separat fält märkt exempelvis ”Er referens”. Att dessa uppgifter finns underlättar vår hantering, men ger också dig som leverantör en ökad säkerhet att betalning sker i tid.

Norberg kommuns referensnummer för fakturor

1999

Kommunkansliet

Kostservice

Löneservice

Finansförvaltningen

5999

Demokrati- och samhällsutvecklingsförvaltningen

Biblioteket

Unkan

Teaterbiografen

6999

Barn- och utbildningsförvaltningen

7999

Socialförvaltningen

Pappersfakturor

För er som undantas från lagkravet, exempelvis där avtal tecknats innan 1 april 2019, ser vi gärna att ni också skickar e-faktura enligt ovanstående instruktioner. Om möjlighet inte finns använd nedanstående fakturaadress till vår scanningcentral:

Norbergs kommun
FE 88
838 73 Frösön

Adress för övrig post så som påminnelser och informationsutskick är:

Norbergs kommun
Norra Västmanlands ekonomiförvaltning
737 80 FAGERSTA

För mer information om e-faktura:
Myndigheten för digital förvaltning www.digg.selänk till annan webbplats
STFI www.stfi.selänk till annan webbplats
Sveriges kommuner och landsting www.skl.selänk till annan webbplats

Här kan du läsa mer om lagen:
https://www.digg.se/nationella-digitala-tjanster/e-handel-och-e-faktura/obligatorisk-e-faktura-till-offentlig-sektor/fragor-och-svarlänk till annan webbplats