Huvudmeny

Norberg - låt dig överraskas

Familjerådgivning

Familjerådgivningsbyrån finns för er som upplever någon form av relationsproblem, men också för er som önskar förebygga en sådan situation och vill förbättra er nära relation. Det kan också gälla bearbetning av en kris i samband med stora förändringar i livet, som skilsmässa, dödsfall eller liknande.

Målen med verksamheten är att:

  • de som söker familjerådgivning ska via samtalen, i neutral miljö, få tid att noggrant se på sin situation och finna nya möjligheter och vägar att gå vidare
  • de par som kommer fram till att de vill separera ges stöd och att särskilt barnens situation lyfts fram
  • vara lättillgängliga, inga fasta telefontider, vid telefonmeddelande eller mejl är ambitionen att återkoppla på vardagar inom ett dygn.
  • noga följa utvecklingen i samhället som påverkar par- och familjers liv och vara öppen med de kunskaper och erfarenheter som samlas på familjerådgivningen

Samtalen är kostnadsfria. Familjerådgivaren har sträng tystnadsplikt, journaler förs inte och man kan vara anonym om man vill.

Med anledning av de skärpta Coronarestriktionerna sker samtalen fr.o.m. 16 november 2020 i första hand via webbtjänsten Teams. Eventuellt samtal i Familjerådgivningens lokaler sker i överenskommelse vid tidsbokning.

Verksamheten bedrivs gemensamt av kommunerna i Fagersta, Norbergs och Skinnskatteberg.

Kontakt familjerådgivningen

Helene Risberg: 0223-442 89, 076-723 53 84
Karina Ahl Hansen: 0223-446 07, 070-530 69 03
familjeradgivningen@fagersta.se
Centrumvägen 3, Fagersta