Google Translate
Använd Google translate till att översätta webbplatsen. Norberg tar inget ansvar för översättningen.
Talande Webb
Björkängens kök tillagar lunch och middag till de särskilda boendena och till korttidsboendet i Norberg. Björkängens kök lagar även lunch till Resedans matsal och till kommunens dagliga verksamhet.
I Norbergs kommun finns möjlighet att via biståndsbedömare ansöka om matlådedistribution.
Du som är pensionär och dina anhöriga är välkomna att äta lunch i Resedans matsal. Vi serverar husmanskost, två rätter per dag. (En rätt under sommaren). I priset ingår även måltidsdryck, salladsbuffé, smör och bröd samt kaffe och kaka. Priset är 60 kr för pensionärer och 70 kr för anhöriga. Målsättningen för Resedans matsal är att servera näringsriktig och god mat i en trevlig och rogivande miljö.
Här hittar du aktuell matsedel för Resedans matsal samt Björkängens äldreboende.
Resedan serverar två olika lunchrätter måndag- fredag, samt en rätt lördag och söndag.
Dag: | Måltid: |
---|---|
Måndag | Lunch 1: Ost- och timjangratinerad falukorv, mos och broccoli Lunch 2: Panerad fisk med remouladsås, potatis |
Måndag kväll: | Svampsoppa (mjukt bröd och ostpålägg) |
Tisdag | Lunch 1: Bondomelett med potatis i, grönsaker Lunch 2: Kebabgryta med ris, grönsaker |
Tisdag kväll: | Quorngryta med persikor, ris/potatis |
Onsdag | Lunch : Nobelmeny, 3-rätters (SÄBO)
Resedan lunch 1 : Kyckling, sås, potatis, grönsaker Resedan lunch 2 : Pölsa, potatis, grönsaker (rödbetor) |
Onsdag kväll: | Blåbärsgröt (smörgås och köttpålägg) |
Torsdag | Lunch 1: Ärtsoppa och pannkaka (sylt+grädde) Lunch 2: Klar kycklingsoppa |
Torsdag kväll: | Laxlåda med spenat, skirat smör och grönsaker |
Fredag: | Lunch 1: Päronkyckling, ris och grönsaker Lunch 2: Vegetariska biffar med rödbetor, mos och kall dressing |
Fredag kväll: | Tacopaj och grönsallad |
| Lunch: Kålpudding, sås, potatis och grönsaker (lingonsylt) |
Lördag kväll: | Matjessill, potatis, gräddfil med gräslök, ägg på salladsbädd |
söndag: | Lunch: Kassler och potatisgratäng, grönsaker och grönsallad
|
Söndag kväll: | Redd grönsakssoppa, hembakt bröd (köttpålägg) |
Kostservice Björkängens kök
Monica Ericsson
Telefon: 0223-292 40
E-post: monica.ericsson@norberg.se