Google Translate
Använd Google translate till att översätta webbplatsen. Norberg tar inget ansvar för översättningen.
Talande Webb
Björkängens kök ansvarar för att tillaga lunch och middag till de särskilda boendena samt korttidsboendet. Dessutom står Björkängens kök för lunchen till Resedans matsal, Björkängens matsal och för kommunens dagliga verksamhet.
Tisdag den 2 april återöppnar Björkängens matsal för pensionärer och deras anhöriga.
Öppettider klockan 11.45-13.30, måndag-fredag.
Björkängens kökspersonal hälsar välkomna!
Du som är pensionär och dina anhöriga är välkomna att äta lunch i Resedans matsal. Vi serverar husmanskost, två rätter per dag. (En rätt under sommaren). I priset ingår även måltidsdryck, salladsbuffé, smör och bröd samt kaffe. Priset är 75 kr för pensionärer och 85 kr för anhöriga. Målsättningen för Resedans matsal är att servera näringsriktig och god mat i en trevlig och rogivande miljö.
Här hittar du aktuell matsedel för Resedans matsal samt Björkängens äldreboende.
Resedan och Björkängen serverar två olika lunchrätter måndag- fredag, samt en rätt lördag och söndag.
Veckorna 24-34 serveras en rätt (sommarmatsedel).
Dag: | Måltid: |
---|---|
Måndag | Lunch 1: Fisk på Norrlandsvis (m. messmör), potatis och grönsaker Lunch 2: Falukorv med morotsstuvning och potatis |
Måndag kväll: | Svampcrêpes med riven ost, grönsaker och cole slaw |
Tisdag | Lunch 1: Chili con carne med ris och grönsaker Lunch 2: Vegetariska biffar med fetaost, potatis och tzatziki |
Tisdag kväll: | Bacon- och potatislåda, grönsaker |
Onsdag | Lunch 1: Fläskkorv och rotmos, ärtor Lunch 2: Vegetarisk schnitzel, svampsås och potatis |
Onsdag kväll: | Oxjärpar, rödbetssallad, potatis och grönsaker |
Torsdag | Lunch 1: Matig köttsoppa, Ålandspannkaka (grädde & sylt) Lunch 2: Majssoppa |
Torsdag kväll: | Hannas apelsinkyckling, ris/potatis och haricots verts |
Fredag: |
Lunch 1: Kokt fisk med vitvinsås, potatis och örtkryddade morötter Lunch 2: Skånsk köttgryta med rotfrukter, potatis (rödbetor) |
Fredag kväll | Stekt inlagd strömming, kokt potatis, grönsaker |
Lördag: | Porterstek, potatis, sås och grönsaker, pressgurka (gelé) |
Lördag kväll | Ädelostpaj och grönsallad |
Söndag: | Lunch: Kycklinglårfilé med tomatsalsa, bearnaisesås, kulpotatis och grönsallad |
Söndag kväll | Högsbosoppa (mjukt bröd och ost) |
Kostservice Björkängens kök
Monica Ericsson
Telefon: 0223-292 40
E-post: monica.ericsson@norberg.se