Google Translate
Använd Google translate till att översätta webbplatsen. Norberg tar inget ansvar för översättningen.
Talande Webb
Björkängens kök ansvarar för att tillaga lunch och middag till de särskilda boendena samt korttidsboendet. Dessutom står Björkängens kök för lunchen till Resedans matsal, Björkängens matsal och för kommunens dagliga verksamhet.
Öppettider klockan 11.45-13.30, måndag-fredag.
Björkängens kökspersonal hälsar välkomna!
Du som är pensionär och dina anhöriga är välkomna att äta lunch i Resedans matsal. Vi serverar husmanskost, två rätter per dag. (En rätt under sommaren). I priset ingår även måltidsdryck, salladsbuffé, smör och bröd samt kaffe. Priset är 75 kr för pensionärer och 85 kr för anhöriga. Målsättningen för Resedans matsal är att servera näringsriktig och god mat i en trevlig och rogivande miljö.
Här hittar du aktuell matsedel för Resedans matsal samt Björkängens äldreboende.
Resedan och Björkängen serverar två olika lunchrätter måndag- fredag, samt en rätt lördag och söndag. (Björkängen är stängt på lördagar-söndagar)
Veckorna 24-34 serveras en rätt (sommarmatsedel).
Dag: | Måltid: |
---|---|
Måndag | Lunch 1: Korv Stroganoff med ris och grönsaker Lunch 2: Kaviarfisk på purjolöksbädd med potatis och grönsaker
|
Måndag kväll
| Potatisbullar med bacon och rotsaksstrimlor (lingonsylt, grädde) |
Tisdag
| Lunch 1: Stekt fläsk med bruna bönor, potatis och grönsaker Lunch 2: Vegetarisk färslåda med lasagnetter och linser |
Tisdag kväll | Spagetti med köttfärssås och grönsaker |
Onsdag
| Lunch 1: Stekt strömming, potatis, kall sås och grönsaker Lunch 2: Köttfärslimpa, sås, potatis och grönsaker (lingonsylt) |
Onsdag kväll | Pannkakspudding, rivna morötter (sylt och grädde) |
Torsdag
| Lunch 1: Broccolisoppa med morot och curry, kalvdans (lingonsylt) Lunch 2: Klar fisksoppa
|
Torsdag kväll | Havets Wallenbergare med hummersås, potatis och ärtor |
Fredag | Lunch 1: Laxsås med ost och spenat, pasta och grönsaker Lunch 2: Gratinerad blomkål på kalkonbädd, potatis och grönsaker |
Fredag kväll
| Gräddig kycklinggryta med ris / potatis och grönsaker |
Lördag | Lunch: Köttbullar, kulpotatis, gräddsås, lingonchutney och grönsaker |
Lördag kväll | Fisk med mandel, potatis och grönsaker |
Söndag |
Lunch: Burgundisk gryta med potatis och ugnsstekta rotsaker
|
Söndag kväll | Linssoppa med kokosmjölk, hembakat bröd |
Kostservice Björkängens kök
Monica Ericsson
Telefon: 0223-292 40
E-post: monica.ericsson@norberg.se